www.amenajari-gradini-spatiiverzi.ro
 
 
Gradina Japoneza

    Frumusetea gradinilor japoneze deriva
din mixul mai multor elemente ( nisip,
pietre, apa, ornamente cum ar fi garduri
din bambus, bazine de apa ( tsukubai ) plante naturale.
     Design-ul gradinilor japoneze este
bazat pe 3 principii de baza, scala redusa, simbolistica si Shakkei, care in traducere libera inseamna a imprumuta din peisajul din plan indepartat pentru a le combina cu elementele gradinii din apropierea casei.
Gradina Englezeasca

           Grădinile englezeşti sunt caracterizate de existenţa obligatorie a gazonului perfect    întreţinut, de straturile luxuriante de flori de vară si nu în ultimul rând, de obiectele    decorative (clopote de grădină,vase de piatră, căsuţe pentru păsări), care trebuie să   încline ca aspect spre farmecul timpurilor   trecute. Când spaţiul nu ne permite o   desfăşurare coerentă a acestor elemente  caracteristice, putem imita un fragment de  grădină englezească chiar şi într-o curte mică  sau pe o terasă.Importante în ceea ce se  doreşte a fi o grădină englezească sunt  elementele care mobilează locul de relaxare masa, scaunele comode din  materiale naturale (răchită, lemn)

Gradina Acvatica
 
       Grădinile acvatice vor conţine un lac, un iaz sau un bazin îngropat (atunci când spaţiul este mic). Aranjamentele care se fac în interiorul sau în jurul acestor locuri cu apă trebuie să conţină plante specifice (de apă sau mlaştină), pietre, chiar şi fauna caracteristică apei şi pot deveni locuri încântătoare pentru cei care le privesc.
        O grădină acvatică se poate realiza cu multă fantezie şi pe un teren mic, imitând perfect un colţ de natură.

Gradina Rustica
        Spre deosebire de gradina formala,  gradina rustica se remarca prin lipsa  rigiditatii .Caracteristica generala  o constituie armonia straturilor de  plante, in culori vii,  precum si utilizarea materialelor  naturale.        
      Aleile sinuoase sunt pavate cu pietris  sau piatra; si delimitarea rondurilor se  face adeseori cu pietre rotunde de rau. Mobilierul e exclusiv din lemn: pergole, mese, bancute, scaune realizate din butuci de lemn. Elemente de decor:  butoaie din lemn, roabe, stropitori de  tabla, cosuri din paie, carute din  lemn.
 
 Indiferent de stilul de gradina pe care-l dorit, specialistii nostri va stau la dispozitie cu sfaturi si idei!